Mainos Reseptit

Maikin mokomin: Kookoksinen lime–avokadokakku limekuorrutteella ja pistaasipähkinöillä

18.5.2015 Teksti: Maikin mokomin Kuvat: Maikin mokomin

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 dl Urtekramin gluteenitonta yleisleivontamixiä
2 rkl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
pikku ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 limen kuori
avokado, keskikokoinen (1 dl soseutettuna)
2 dl kookosmaitoa (huom. säästä 2 dl:sta 1 rkl kuorrutusta varten)
½ dl päärynäsosetta (vauvanruoka käy hyvin)
3 rkl limen mehua (n. 1 ½ limen mehu)
Rypsiöljyä ja gluteenitonta yleisleivontamixiä kakkuvuoan voiteluun

Limekuorrute

1 rkl kookosmaitoa
2–3 tl limemehua (n. ½ limen mehu)
n. 2 dl tomusokeria (tai tarpeen mukaan)

Pinnalle

muutama kourallinen pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Maikin mokomin osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n  Paras gluteeniton leivonnainen –kilpailuun.

Yhdistä kuivat aineet: jauhoseos, kookoshiutaleet, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Raasta kahden limen kuori (vain vihreä osa). Sekoita limen kuori sokeriin. Hiero lusikan taustapuolella limeraastetta sokeriin niin, että sokeri muuttuu hieman kosteaksi. Tällä tavoin limen kuoresta irtoaa enemmän makua kakkuun.

Purista limeistä mehu. Mittaa 1 rkl kookosmaitoa erilleen kuorrutusta varten. Kuori avokado ja lusikoi sen sisus kulhoon. Soseuta avokado sauvasekoittimella. Lisää avokadososeeseen 3 rkl limemehua, päärynäsose, kookosmaito ja limen kuorella maustettu sokeri. Sekoita seos tasaiseksi sauvasekoittimella.

Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 175’C. Gluteenittomassa jauhoseoksessa oleva psylliumkuitu turpoaa nesteessä, joten taikinan kannattaa antaa vetäytyä hetki ennen paistamista.

Öljyä ja jauhota pitkänmallinen kakkuvuoka yleisleivontamixillä (teflon-pinnoitettua vuokaa ei tarvitse öljytä). Lisää kuivat aineet avokadoseokseen siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja anna kakun odottaa uunin kuumenemista. Paista 40 min, kunnes kakun keskelle työnnettyyn puutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Sekoita kookosmaito ja limemehu. Lisää seokseen tomusokeria ruokalusikka kerrallaan välillä sekoittaen. Laita tomusokeria niin paljon, että kuorrute on koostumukseltaan valuvaa mutta kuitenkin sopivan paksua. Kaada sokerikuorrutetta jäähtyneen kakun pinnalle. Rouhi pistaasipähkinöitä kevyesti veitsellä ja ripottele niitä kuorrutteen päälle.

 

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *