Reseptit

Maissikatkarapukeitto

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 purjosipuli
  • 1 vihreä paprika
  • öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • cayennenpippuria
  • paprikajauhetta
  • oreganoa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 4 dl kanalientä
  • 200 g pakastettuja tai säilöttyjä maissinjyviä
  • 150 g pakastekatkarapuja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Huuhdo ja halkaise paprika, poista kanta sekä siemenet  ja paloittele puolikkaat.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaikki paloitellut vihannekset vihannekset ja hauduta niitä noin viisi minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, cayennenpippurilla, paprikajauheella ja oreganolla.
3. Lisää tomaattimurska sekä kanaliemi ja hauduta aineita noin 10 minuuttia.
4. Lisää maissinjyvät sekä katkaravut ja kuumenna keitto kiehumispisteeseen.

X