Ainekset
pohja:
täyte:
Lisäksi:
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ruokosokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Marenki alkaa olla valmista, kun se saa kiiltoa ja pysyy kulhossa ylösalaisin käännettäessä. Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelysjauhot, vaniljasokeri ja omenaviinietikka.
Levitä marenki uunipellille leivinpaperin päälle ympyräksi. Jätä reunat korkeammalle kuin keskusta. Paista uunissa 110 asteessa n. 2 tuntia, kunnes marenkipohjan pinta on kovaa. Sisus saa pavlovassa jäädä pehmeäksi ja hieman venyväksi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti sekä mustikat. Makeuta oman maun mukaan tomusokerilla.
Levitä täyte marenkipohjalle. Paahda mantelilastut kevyesti kuivalla pannulla. Koristele pavlova mustikoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Maistuis varmaan sullekin -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.