Mainos Reseptit

Maistuu makialle: Tikkunekut

2.12.2015 Teksti: Maistuu makialle

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

Aineet:

1.5 dl kuohukermaa
0.7 dl glukoosisiirappia
1.4 dl tummaa siirappia tai muscovadosiirappia
1.4 dl sokeria
0.5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Valmistusohje

Muotoile leivinpaperista 12 tötteröä. Voit halutessasi kiinnittää tötteröt nitojalla tai teipin palasella, jotteivat ne aukea. Tökkää tötteröt pystyyn esimerkiksi astiaan, jossa on mannaryynejä. Mannaryynien ansiosta tötteröt pysyvät pystyssä, kun kaadat niihin kuumaa nekkumassaa.

Laita kuohukerma, glukoosisiirappi, tumma siirappi ja sokeri kattilaan. Laita sokerilämpömittari kattilan reunaan. Keitä melko miedolla lämmöllä n. 20-25 minuuttia, kunnes mittari näyttää 127 astetta. Jos et omista mittaria, tee tippatesti: kun sokerimassa kuplii suurilla kuplilla, laita mukiin jääkylmää vettä ja tiputa seosta pieni nokare veteen. Jos mukiin muodostuu pallo, joka on pinnasta kova, mutta muotoiltaessa murtuu ja on sisältä sitkeä, on nekkumassa valmista. Jos palloa ei muodostu, niin jatka keittämistä ja tee testi hetken päästä uudelleen.

Sekoita valmiin massan joukkoon suola ja vaniljajauhe ja kaada massa leivinpaperista muotoiltuihin tötteröihin. Anna massan jäähtyä tötteröissä muutaman minuutin ajan ja tökkää niihin jonkinlaiset tikut, minulla tässä paksuja paperipillejä tikkuina.

Jäähdytä nekut jähmeiksi jääkaapissa.

Jos säilytät nekkuja pidempään, siirrä ne mielellään ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin.

Maistuu makialle -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme