16.9.2015

Maistuva munakoisovuoka

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 keskikokoista munakoisoa
2 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
5 dl paksua valmista tomaattikastiketta
2 palloa hyvää mozzarellaa viipaleina
200 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 ruukku basilikaa
mustapippuria

Valmistusohje

Munakoisovuoka vain paranee hautuessaan. Parhaimmillaan se on seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipelleille yhteen kerrokseen ja ripottele pinnoille suolaa. Anna niiden itkettyä noin 20 minuuttia. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja pirskottele viipaleille oliiviöljy. Paahda munakoisoviipaleita 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai niin, että viipaleet paahtuvat ja saavat pintoihin hyvin väriä.

2. Ota munakoisot uunista ja kokoa leivinpaperille vuorattuun uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta, mozzarellaa, parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä. Mausta kerrokset mustapippurilla.

3. Paista vuokaa 180-asteisessa uunissa tunnin verran tai hetki pitempään. Ruoka paranee hautuessaan. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

4. Anna munakoisovuoan vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.

Katso myös:

Täytetyt munakoisot, Ruoka.fi

Munakoisolasagne – myös keliaakikolle, Ruoka.fi

Munakoisokääryleet, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi