Reseptit

Maitosuklaakohokas

Pöydässä odottaville herkkusuille kiidätetään suoraan uunista komeat maitosuklaakohokkaat. Jos ne ehtivät matkalla lässähtää, herkullinen maku ei kuitenkaan kärsi.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 100 g maitosuklaata

vuokiin:

  • voita
  • sokeria

Valmistusohje

Valitse kohokasvuoiksi suorareunaiset vuoat tai kupit, uuninkestävä kahvikuppikin kelpaa, jotta kohokas nousee suoraan ylöspäin. Voitele uuninkestävät pienet annosvuoat huolella voilla ja sokeroi pinnat. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi marengiksi.

Nosta kattilaan kerma ja maissitärkkelysjauhot. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi.

Lisää keltuaiset yksitellen suklaaseokseen aina välillä huolella sekoittaen. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja nostele varovaisesti tasaiseksi seokseksi.

Täytä kohokaskupit massalla noin 2/3 vuokien tilavuudesta ja siisti kupin reunat, jotta kohokkaat nousevat tasaisesti. Paista 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.

X