Maitosuklaakreemi ja mascarponevaahto
Maitosuklaakreemi mascarponevaahdolla maustuu jääkaapissa yön yli. Herkkuun lisätään paahdettuja pähkinöitä tarjoiluhetkellä.
Ainekset
Maitosuklaakreemi:
- 75 g sokeria
- 8 munankeltuaista
- 6 dl kuohukermaa
- 250 g maitosuklaata
- 2 liivatetta
- 1 dl maitoa
Mascarponevaahto:
- 100 g mascarponea tai muuta hyvää tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 raastettu limetin kuori
Lisäksi:
- paahdettuja pähkinöitä
Valmistusohje
Tee makumatka suklaanautintoihin ja poimi tästä Markus Aremon herkullinen resepti. Alla pehmeää maitosuklaakreemiä ja pinnalla pirteää mascarponevaahtoa. Tämäkin jälkiruoka saa maustua jääkapissa yön yli.
Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Vaahdota kuohukerma. Sulata maitosuklaa.
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Yhdistä maitoseos sulatettuun maitosuklaaseen.
Sekoita suklaaseos muna-sokerivaahtoon ja nostele kermavaahto joukkoon kevyesti. Jaa vaahto annoslaseihin ja pane kylmään.
Vaahdota mascarpone, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Mausta vaahto limetin kuorella ja annostele laseihin suklaakreemin päälle. Anna maustua yön yli kylmässä.
Tarjoile paahdettujen pähkinöiden kanssa.
Viinisuositus: Maitosuklaasta tehty kreemi ei ole niin voimakasta kuin tummasta suklaasta tehty. Sen ja mascarponevaahdon kanssa kannattaa kokeilla sisilialaista NES Passito di Pantelleriaa, 564324/11,48 € (0,375 l). Tokaji on myös hyvä valinta.
Resepti: Markus Aremo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous