Reseptit

Maitosuklaakreemi ja mascarponevaahto

Maitosuklaakreemi mascarponevaahdolla maustuu jääkaapissa yön yli. Herkkuun lisätään paahdettuja pähkinöitä tarjoiluhetkellä.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maitosuklaakreemi:

  • 75 g sokeria
  • 8 munankeltuaista
  • 6 dl kuohukermaa
  • 250 g maitosuklaata
  • 2 liivatetta
  • 1 dl maitoa

Mascarponevaahto:

  • 100 g mascarponea tai muuta hyvää tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 raastettu limetin kuori

Lisäksi:

  • paahdettuja pähkinöitä

Valmistusohje

Tee makumatka suklaanautintoihin ja poimi tästä Markus Aremon herkullinen resepti. Alla pehmeää maitosuklaakreemiä ja pinnalla pirteää mascarponevaahtoa. Tämäkin jälkiruoka saa maustua jääkapissa yön yli.

Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Vaahdota kuohukerma. Sulata maitosuklaa.

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Yhdistä maitoseos sulatettuun maitosuklaaseen.

Sekoita suklaaseos muna-sokerivaahtoon ja nostele kermavaahto joukkoon kevyesti. Jaa vaahto annoslaseihin ja pane kylmään.

Vaahdota mascarpone, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Mausta vaahto limetin kuorella ja annostele laseihin suklaakreemin päälle. Anna maustua yön yli kylmässä.

Tarjoile paahdettujen pähkinöiden kanssa.

Viinisuositus: Maitosuklaasta tehty kreemi ei ole niin voimakasta kuin tummasta suklaasta tehty. Sen ja mascarponevaahdon kanssa kannattaa kokeilla sisilialaista NES Passito di Pantelleriaa, 564324/11,48 € (0,375 l). Tokaji on myös hyvä valinta.

Resepti:  Markus Aremo

X