Reseptit

Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku

Rapeasta marengista ja maitosuklaamoussesta syntyy ihana marenkikakku suklaanystävien illanistujaisiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 75 g tummaa suklaata (kirsikkahilloa)

maitosuklaamousse:

  • 150 g maitosuklaata
  • 4 dl kuohukermaa

koristeeksi:

  • viikunoita

Valmistusohje

1. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai liedellä. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kunnolliseksi vaahdoksi. Lisää sokeri yksi lusikallinen kerrallaan. Lisää suklaa ohuena nauhana ja nostele marenkia lastalla varoen, niin että suklaa raidoittaa marengin. Lusikoi marenki leivinpaperin päälle kahdeksi noin 20 cm:n kokoiseksi levyksi. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 1 tunti, katkaise lämpö ja jätä marenki uuniin kuivumaan.

2. Paloittele suklaa kattilaan tai mikronkestävään kulhoon. Sulata pienellä lämmöllä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää haalea suklaa vaahtoon lastalla käännellen.

3. Levitä kirsikkahilloa halutessasi alemmalla marenkipohjalle, lusikoi päälle puolet moussesta. Nosta päälle toinen pohja ja lisää loput moussesta. Koristele marenkikakku esimerkiksi tuoreilla viikunoilla.

X