Reseptit

Maitosuklaavaahto ja marinoituja mansikoita

Jälkiruoaksi tarjoillaan maitosuklaavaahtoa ja marinoituja mansikoita. Jos pakastimessa on mansikoiden sijasta herukoita tai vaikkapa vadelmia, ne sopivat myös mainiosti!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maitosuklaavaahto:

  • 100 g maitosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunanvalkuaista

Marinoidut mansikat:

  • 200 g pakastemansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 3 rkl sitruslikööriä (tai limoncelloa)

Koristeluun:

  • värikkäitä nonparelleja

Valmistusohje

1. Sulata suklaa mikrossa ja jäähdytä hieman.

2. Vaahdota kerma, mausta vaahto sokereilla. Vaahdota myös valkuaiset. Yhdistä vaahdot ja kääntele joukkoon jäähtynyt sulatettu suklaa.

3. Jaa vaahto annosmaljoihin janosta ne jääkaappiin.

4. Mittaa kattilaan mansikat, sokeri, vesi ja likööri. Kiehauta ja keitä hiljalleen poreillen 10– 15 minuuttia. Jäähdytä.

5. Lusikoi mehustettuja mansikoita maitosuklaavaahtojen pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele nonparelleilla.

X