Reseptit

Maitosuklaavaahto ja marinoituja mansikoita

1.5.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Jälkiruoaksi tarjoillaan maitosuklaavaahtoa ja marinoituja mansikoita. Jos pakastimessa on mansikoiden sijasta herukoita tai vaikkapa vadelmia, ne sopivat myös mainiosti!

Ainekset

Maitosuklaavaahto:

100 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunanvalkuaista

Marinoidut mansikat:

200 g pakastemansikoita
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
3 rkl sitruslikööriä (tai limoncelloa)

Koristeluun:

värikkäitä nonparelleja

Valmistusohje

1. Sulata suklaa mikrossa ja jäähdytä hieman.

2. Vaahdota kerma, mausta vaahto sokereilla. Vaahdota myös valkuaiset. Yhdistä vaahdot ja kääntele joukkoon jäähtynyt sulatettu suklaa.

3. Jaa vaahto annosmaljoihin janosta ne jääkaappiin.

4. Mittaa kattilaan mansikat, sokeri, vesi ja likööri. Kiehauta ja keitä hiljalleen poreillen 10– 15 minuuttia. Jäähdytä.

5. Lusikoi mehustettuja mansikoita maitosuklaavaahtojen pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele nonparelleilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme