Reseptit

Makaroni-juuresmureke – lapsiperheen edullinen herkku

8.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

200 g tummaa makaronia
vettä, mineraalisuolaa
1 sipuli
3 porkkanaa
1/2 mukulaselleriä
tilkka öljyä
1 dl (ruis)korppujauhoa
2 1/2 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
500 g jauhelihaa
3 munaa
1/2 ruukkua hienonnettua tuoretta basilikaa
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tuttu makaronilaatikko on tuunattu terveellisemmäksi makaroni-juuresmurekkeeksi käyttämällä tummaa makaronia ja juureksia. Makaroni-juuresmureke on lapsiperheiden edullinen herkkuruoka.

Valmista makaroni-juuresmureke näin:

Keitä makaronit mineraalisuolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta ne.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkanat sekä mukulaselleri. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää hienonnettu sipuli sekä porkkana- ja mukulaselleriraaste. Kuullota niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Pane korppujauhe ruokakermaan turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Sekoita keitetyt makaronit, sipuli-juuresseos, turvonnut korppujauhe, jauheliha ja munat keskenään. Mausta seos hienonnetulla basilikalla ja maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Kaada seos voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Kypsennä makaroni-juuresmureketta 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Kumoa mureke vuoasta ja tarjoa keitettyjen kasvisten, (raaste)salaatin sekä maustekurkkujen ja etikkapunajuurien kera.