Reseptit

Makaronia ja juustoa

Makaroni juustolla on kuin perinteinen makaronilaatikko, mutta sen koostumus on hieman ruokaisampi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Makaronivuoka:

  • 400 g makaronia tai muuta pastaa
  • vettä ja suolaa

Juustokastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kuumaa maitoa
  • 100 g raastettua gruyere-juustoa
  • 100 g raastettua parmesaani- tai pecorino-juustoa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää

Pinnalle

  • 100 g raastettua gruyere-juustoa
  • 100 g valmiita krutonkeja

Valmistusohje

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, huuhtaise kylmällä vedellä, kaada takaisin kattilaan ja siirrä sivuun hetkeksi.

2. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä niitä hetki koko ajan sekoitellen, ja lisää kuuma maito hyvin vispilöiden. Kuumenna kiehuvaksi
ja keitä poreillen kunnes kastike on paksuuntunut. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraasteet, mustapippuri ja muskottipähkinä.

3. Sekoita kattilassa makaronit ja juustokastike keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä murskatut krutongit.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Katso myös:

Makaronilaatikko kolmella juustolla Ruoka.fi

Juustomakaronit Ruoka.fi

Pippurinen makaronilaatikko Kotiliesi.fi

X