Reseptit

Makaronia ja juustoa

4.5.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Ainekset

400 g makaronia tai muuta pastaa
vettä ja suolaa

Juustokastike

2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kuumaa maitoa
100 g raastettua gruyere-juustoa
100 g raastettua parmesaani- tai pecorino-juustoa
ripaus mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Pinnalle

100 g raastettua gruyere-juustoa
100 g valmiita krutonkeja

Valmistusohje

Makaronia ja juustoa on kotoisan makaronilaatikon mehevämpi ja juustoisampi serkku.

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, huuhtaise kylmällä vedellä, kaada takaisin kattilaan ja siirrä sivuun hetkeksi.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä niitä hetki koko ajan sekoitellen, ja lisää kuuma maito hyvin vispilöiden. Kuumenna kiehuvaksi
ja keitä poreillen kunnes kastike on paksuuntunut. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraasteet, mustapippuri ja muskottipähkinä.
3. Sekoita kattilassa makaronit ja juustokastike keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä murskatut krutongit.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Katso myös:

Makaronilaatikko kolmella juustolla Ruoka.fi

Juustomakaronit Ruoka.fi

Pippurinen makaronilaatikko Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *