Juustomakaroni
Makaroni juustolla on kuin perinteinen makaronilaatikko, mutta sen koostumus on hieman ruokaisampi.
Ainekset
Makaronivuoka:
- 400 g makaronia tai muuta pastaa
- vettä ja suolaa
Juustokastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl kuumaa maitoa
- 100 g raastettua gruyere-juustoa
- 100 g raastettua parmesaani- tai pecorino-juustoa
- ripaus mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
Pinnalle
- 100 g raastettua gruyere-juustoa
- 100 g valmiita krutonkeja
Valmistusohje
Juustomakaroni tehdään uunissa helposti näin:
1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, huuhtaise kylmällä vedellä, kaada takaisin kattilaan ja siirrä sivuun hetkeksi.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä niitä hetki koko ajan sekoitellen, ja lisää kuuma maito hyvin vispilöiden. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen kunnes kastike on paksuuntunut. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraasteet, mustapippuri ja muskottipähkinä.
3. Sekoita kattilassa makaronit ja juustokastike keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä murskatut krutongit.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile juustomakaroni raikkaan salaatin kera.
Vinkki: Kokeile myös kolmen juuston herkullista makaronilaatikkoa
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään pippurinen makaronilaatikko
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous