makaronilaatikko
Tee lemppari vaihteeksi soijarouheesta. Takaamme, että vegaaninen makaronilaatikko maistuu vähintään yhtä hyvälle kuin alkuperäinen
Reseptit

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on kaikkien rakastama arkiruokaklassikko, jonka voit tehdä helposti myös vegaanisena.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Soijarouhe-makaronilaatikko:

  • 1 ps (400 g) (täysjyvä) makaronia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl ketsuppia
  • 4 dl vettä
  • (1 rkl öljyä tai vegaanista margariinia vuoan voiteluun)

Maitoseos:

  • 7 dl kaura- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2-1 tl suolaa

Pinnalle:

  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi ja valuta ne hyvin.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää pannulle soijarouhe, mausteet sekä vesi. Kiehauta ja anna soijarouheen turvota pehmeäksi samalla sekoitellen noin 5 minuutin ajan.

3. Sekoita makaronit ja soijaseos, ja levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle keskenään sekoitettu maitoseos. Halutessasi voit käyttää nesteeksi myös kaura”kermaa”.

4. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoile makaronilaatikko ketsupin kera.

X