Reseptit

Vegaaninen makaronilaatikko

Makaronilaatikko on kaikkien rakastama arkiruokaklassikko, jonka voit tehdä helposti myös vegaanisena.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Soijarouhe-makaronilaatikko:

  • 1 ps (400 g) (täysjyvä) makaronia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl ketsuppia
  • 4 dl vettä
  • (1 rkl öljyä tai vegaanista margariinia vuoan voiteluun)

Maitoseos:

  • 7 dl kaura- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2-1 tl suolaa

Pinnalle:

  • korppujauhoja

Valmistusohje

Vegaaninen makaronilaatikko eli soijarouhe-makaronilaatikko tehdään helposti näin:

1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi ja valuta ne hyvin.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää pannulle soijarouhe, mausteet sekä vesi. Kiehauta ja anna soijarouheen turvota pehmeäksi samalla sekoitellen noin 5 minuutin ajan.

3. Sekoita makaronit ja soijaseos, ja levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle keskenään sekoitettu kaura- tai kasvimaitoseos. Halutessasi voit käyttää nesteeksi myös kaura”kermaa”.

4. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista laatikko kypsäksi 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia uunin tehosta riippuen. Tarjoile vegaaninen makaronilaatikko ketsupin ja raikkaan salaatin kera.

Vinkki: Kokeile myös vegaanista lasagnea

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet vegaanisen nachopellin

X