
Makaronilaatikko
Makaronilaatikko on kaikkien rakastama arkiruokaklassikko, jonka voit tehdä helposti myös vegaanisena.
Ainekset
Soijarouhe-makaronilaatikko:
- 1 ps (400 g) (täysjyvä) makaronia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1-2 rkl öljyä
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 1/2 tl maustepippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 1 tl ketsuppia
- 4 dl vettä
- (1 rkl öljyä tai vegaanista margariinia vuoan voiteluun)
Maitoseos:
- 7 dl kaura- tai muuta kasvimaitoa
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1/2-1 tl suolaa
Pinnalle:
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi ja valuta ne hyvin.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää pannulle soijarouhe, mausteet sekä vesi. Kiehauta ja anna soijarouheen turvota pehmeäksi samalla sekoitellen noin 5 minuutin ajan.
3. Sekoita makaronit ja soijaseos, ja levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle keskenään sekoitettu maitoseos. Halutessasi voit käyttää nesteeksi myös kaura”kermaa”.
4. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoile makaronilaatikko ketsupin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous