Vegaaninen makaronilaatikko
Makaronilaatikko on kaikkien rakastama arkiruokaklassikko, jonka voit tehdä helposti myös vegaanisena.
Ainekset
Soijarouhe-makaronilaatikko:
- 1 ps (400 g) (täysjyvä) makaronia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1-2 rkl öljyä
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 1/2 tl maustepippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 1 tl ketsuppia
- 4 dl vettä
- (1 rkl öljyä tai vegaanista margariinia vuoan voiteluun)
Maitoseos:
- 7 dl kaura- tai muuta kasvimaitoa
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1/2-1 tl suolaa
Pinnalle:
- korppujauhoja
Valmistusohje
Vegaaninen makaronilaatikko eli soijarouhe-makaronilaatikko tehdään helposti näin:
1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi ja valuta ne hyvin.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää pannulle soijarouhe, mausteet sekä vesi. Kiehauta ja anna soijarouheen turvota pehmeäksi samalla sekoitellen noin 5 minuutin ajan.
3. Sekoita makaronit ja soijaseos, ja levitä voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle keskenään sekoitettu kaura- tai kasvimaitoseos. Halutessasi voit käyttää nesteeksi myös kaura”kermaa”.
4. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista laatikko kypsäksi 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia uunin tehosta riippuen. Tarjoile vegaaninen makaronilaatikko ketsupin ja raikkaan salaatin kera.
Vinkki: Kokeile myös vegaanista lasagnea
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet vegaanisen nachopellin
Kommentit
Kyllä oli helppo ja selkeä ohje. Kiitos siitä 🙂
Kommentit
Kyllä oli helppo ja selkeä ohje. Kiitos siitä 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous