Reseptit

Makaronimureke

Makaronimureke on makaronilaatikon lähisukulainen. Mureke on vain valmistettu hieman eri muotoon kuin perinteinen laatikko.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Hanna Immonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl makaronia
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 tilkka öljyä tai nokare voita
  • 1 dl korppujauhetta
  • 1 tlk (2 1/2 dl) valkosipulilla ja yrteillä maustettua ruoanlaittofraichea
  • 500 g jauhelihaa
  • 2 munaa
  • ripaus mineraalisuolaa ja jauhettua maustepippuria

Valmistusohje

Makaronimureke on hieman erilainen makaronilaatikko. Voit käyttää ruokaan edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä makaroneja ja/tai kasviksia.

1. Keitä ja valuta makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit ja raasta porkkanat. Kuumenna rasva pannussa, lisää sipulit sekä porkkanat ja kuullota niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

2. Pane korppujauhe ruoanlaittofraicheen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Sekoita keitetyt makaronit, sipuli-porkkanaseos, korppujauhe, jauheliha sekä munat keskenään. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä maustepippurilla.

3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia. Kumoa mureke vuoasta ja tarjoa keitettyjen kasvisten, salaatin sekä maustekurkkujen
ja etikkapunajuurien kera.

X