Reseptit

Makea marja-poke

Trendikäs kulhoruoka maistuu myös makeana. Hunajamantelit viimeistelevät herkullisen jälkiruoan.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Riisipuuron tähteet taipuvat trendikkääksi kulhoon kootuksi jälkiruoaksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl raastettua sitruunankuorta

Hunajamantelit:

  • 50 g ruskeita manteleita
  • 1/2 rkl voita
  • 2 rkl hunajaa

Lisäksi:

  • marjoja ja hedelmiä maun mukaan

Valmistusohje

1. Keitä riisi kevyesti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa, lisää rahka, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Lisää riisi kerma-rahkaseokseen.

3. Sulata voi pienellä pannulla, lisää mantelit ja hunaja, kuumenna sekoitellen, kunnes hunaja karamellisoituu manteleiden pinnalle. Kaada mantelit jäähtymään ja rouhi karkeaksi.

4. Jaa riisiseos kulhojen pohjalle, lisää päälle marjoja ja mantelirouhetta.

X