Reseptit

Makea mustikkakakku

Jos perinteinen mustikkapiirakka kyllästyttää, valmista vaihtoehtoisesti makeaa mustikkakakkua. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Makea mustikkakakku tuo kesän maun huulille. Nauti vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Makea mustikkakakku

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 tl kardemummaa)
  • 5 dl mustikoita

päälle:

  • 50 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl mantelijauhetta tai vehnäjauhoja

Valmistusohje

Makea mustikkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, maito, sulatettu rasva ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan. Lisää päälle mustikat. Painele niitä kevyesti taikinan sisään.

3. Sekoita pehmeään rasvaan sokeri. Lisää mantelijauhe tai jauhot. Levitä seos nokareina mustikoiden päälle. Kypsennä 25-35 minuuttia uunin keskitasolla. Ripottele valmiin kakun pinnalle vielä tuoreita mustikoita.

Vinkki: Tarjoa makea mustikkakakku itse tehdyn aidon vaniljakastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet raikkaan jogurttikastikkeen marjapiirakalle

X