Makea porsaankyljysrivi
Makeaksi glaseerattu kyljysrivi on oivallinen valinta, jos perinteinen kinkku tuntuu joulupöydässä liian mahtipontiselta.
Ainekset
Makea porsaankyljysrivi
- noin 1,5 kg porsaan kyljysriviä silavalla
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua pippuria
Vuokaan
- 2 dl vahvaa lihalientä
- 2 dl valko- tai punaviiniä
Pinnalle
- 1 dl tummaa siirappia
- 1 dl paistolientä
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl soijaa
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- pari hyppysellistä chilirouhetta
- rouhittua mustapippuria
Kastike
- 3 dl paistolientä + vettä
- tilkka konjakkia
- 1 rkl sinappia
- 2 tl ruskeaa kastikesuurusta
- 1–2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Makea porsaankyljysrivi tehdään helposti näin:
1. Hiero kyljysrivin pintaan suolaa ja pippuria. Paina paistomittari keskelle lihaa. Nosta liha uunivuokaan ja kaada pohjalle viiniä ja lihalientä. Kypsennä kyljysriviä 150-asteisessa uunissa ahkerasti liemellä valellen kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Ota paisti uunista ja kääri folioon.
2. Mittaa kattilaan siirappi, paistoliemi, sokeri, soija, valkosipuli, chilirouhe ja mustapippuri. Keitä, kunnes jäljellä on noin puolet liemestä. Ruuduta kyljysrivin silavapinta terävällä veitsellä ja sivele siirappiseos lihan pintaan. Pane liha 225-asteisen uunin yläosaan. Ruskista pinta kauniiksi vuokaan valuvalla siirapilla välillä valellen.
3. Mittaa paistoliemi kastiketta varten kattilaan. Lisää muut aineet ja anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa makea porsaankyljysrivi esimerkiski kermaisen juurespannun kanssa.
Lisää herkullisia reseptejä porsaasta:
Paahdettua sokerisuolattua porsaankylkeä ja riisinuudelisalaattia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous