Reseptit

Makeaa seesamipossua

Makeaa seesamipossua ja kuohkeaa jasmiiniriisiä voisi syödä vaikka kuinka paljon - niin hyvää se on.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g porsaan kasleria
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 silputtu sipuli
  • 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 punaista chiliä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl thaichilikastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 3 rkl soijaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • (silputtua kevätsipulia)

Valmistusohje

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit, hienonna tai viipaloi chilit. Pane kaikki ainekset vokkiin ja kuumenna hyvällä lämmöllä välillä sekoitellen kunnes neste on haihtunut, liha mureaa ja sokeri hieman karamellisoitunut.

Ripottele pinnalle kevätsipulia ja tarjoa possu jasmiiniriisin kanssa.

X