Reseptit

Makeaa seesamipossua

10.9.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Makeaa seesamipossua ja kuohkeaa jasmiiniriisiä voisi syödä vaikka kuinka paljon - niin hyvää se on.

Ainekset

700 g porsaan kasleria
1 rkl neutraalia öljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 silputtu sipuli
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl thaichilikastiketta
2 rkl osterikastiketta
3 rkl soijaa
mustapippuria
suolaa
(silputtua kevätsipulia)

Valmistusohje

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit, hienonna tai viipaloi chilit. Pane kaikki ainekset vokkiin ja kuumenna hyvällä lämmöllä välillä sekoitellen kunnes neste on haihtunut, liha mureaa ja sokeri hieman karamellisoitunut.

Ripottele pinnalle kevätsipulia ja tarjoa possu jasmiiniriisin kanssa.