23.5.2012

Makeahko maksapatee Smolnan poropateen tapaan

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g peuran, hirven tai poron maksaa
500 g riistajauhelihaa
2 sipulia
1 muna
0.5 dl siirappia
150 g ranskankermaa
2 dl kermaa
maustemitta valkopippuria
2 tl suolaa
2 tl oreganoa
2 tl basilikaa
2 tl meiramia
2 tl rosmariinia
250 g pekonia tai silavaa parin millin vahvuisina levyinä

Valmistusohje

Leikkaa maksa suikaleiksi ja kiehauta kolme minuuttia suolavedessä, huuhdo ja valuta hyvin.

Suikaloi sipuli ja kuullota pannulla kevyesti. Jauha lihamyllyssä maksa, riistaliha ja sipuli. Sekoita massa hyvin ja lisää sekoittaen muna, siirappi, ranskankerma ja kerma sekä mausteet.

Vuoraa pitkulainen vuoka pekonilla tai silavalla. Täytä vuoka maksaseoksella ja levitä silavaa myös pateen pinnalle. Peitä vuoka foliolla.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1,5 tuntia.

Kumoa patee ja kääri tiukasti voipaperiin ja folioon. Pane jäähtymään kylmään.

Smolnassa patee on valmistettu porosta niin, että pateen sisään on lisätty myös ruskistettu poronfilee. Pateen kanssa juhlavieraille tarjottiin haaparouskusalaattia. Kastikkeeksi valmistettiin Cumberlandin kastike.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi