Makeat kikhernepallerot ja tahinikastike
Makeat kikhernepallerot tarjoillaan jälkiruoaksi tahinikastikkeen ja granaattiomenan siementen kanssa.
Ainekset
- 2 1/2 dl kikhernejauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl kanelia
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 1/2 dl vettä
Paistamiseen
- rypsiöljyä
Tarjoiluun
- tahinikastiketta ja granaattiomenan siemeniä
Tahinikastike
- 1 rkl tahinia
- 3/4 dl kookosmaitoa
- 3/4 rkl vaahterasiirappia
- suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kuivat ainekset, lisää vesi vatkaten joukkoon. Taikinan kuuluu olla suhteellisen paksua; jos se on liian löysää, palloista tulee oudon muotoisia.
2. Pudota taikinapalloja 180-asteiseen öljyyn lusikan avulla ja friteeraa, kunnes pallot ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä.
3. Valmista tahinikastike: sekoita kaikki ainekset yhteen, tarkista maku.
4. Tarjoile pallerot lämpiminä tahinikastikkeen ja granaattiomenan siementen kanssa.
Lue lisää granaattiomenasta Ruoka.fi:n hedelmäoppaasta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous