Reseptit

Makeat kikhernepallerot ja tahinikastike

Makeat kikhernepallerot tarjoillaan jälkiruoaksi tahinikastikkeen ja granaattiomenan siementen kanssa.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Sara Remington

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl kikhernejauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl vettä

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Tarjoiluun

  • tahinikastiketta ja granaattiomenan siemeniä

Tahinikastike

  • 1 rkl tahinia
  • 3/4 dl kookosmaitoa
  • 3/4 rkl vaahterasiirappia
  • suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kuivat ainekset, lisää vesi vatkaten joukkoon. Taikinan kuuluu olla suhteellisen paksua; jos se on liian löysää, palloista tulee oudon muotoisia.

2. Pudota taikinapalloja 180-asteiseen öljyyn lusikan avulla ja friteeraa, kunnes pallot ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä.

3. Valmista tahinikastike: sekoita kaikki ainekset yhteen, tarkista maku.

4. Tarjoile pallerot lämpiminä tahinikastikkeen ja granaattiomenan siementen kanssa.
Lue lisää granaattiomenasta Ruoka.fi:n hedelmäoppaasta.

X