Reseptit

Makeat syrnikit eli rahkaletut

Syrnikit eli pulleat venäläiset rahkaletut syntyvät, kun sekoitat maitorahkan, munat, vehnäjauhot, sokerin ja ripauksen suolaa taikinaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl maitorahkaa
  • 4 munaa
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • vaniljaa ja/tai raastettua sitruunankuorta
  • Lisäksi:
  • hilloa ja kermavaahtoa

Valmistusohje

 

Mausta taikina vaniljalla ja/tai raastetulla sitruunankuorella. Paista taikinasta paksuhkoja lettuja voissa lettupannulla. Käytä kohtalaista lämpöä, että letut ehtivät kypsyä keskeltä.

Tarjoa syrnikit hillon ja kermavaahdon kanssa.

X