Makeat syrnikit eli rahkaletut
Syrnikit eli pulleat venäläiset rahkaletut syntyvät, kun sekoitat maitorahkan, munat, vehnäjauhot, sokerin ja ripauksen suolaa taikinaksi.
Ainekset
- 2 dl maitorahkaa
- 4 munaa
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- vaniljaa ja/tai raastettua sitruunankuorta
- Lisäksi:
- hilloa ja kermavaahtoa
Valmistusohje
Mausta taikina vaniljalla ja/tai raastetulla sitruunankuorella. Paista taikinasta paksuhkoja lettuja voissa lettupannulla. Käytä kohtalaista lämpöä, että letut ehtivät kypsyä keskeltä.
Tarjoa syrnikit hillon ja kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Hei Munakokkeli, Ei kannata paistaa kovalla lämmöllä, maltin kanssa ja kohtalaisella/keskilämmöllä. Paljon riippuu pannusta ja liedestäkin. Itse paistan valurautapannulla, kun se on kerran kuumentunut kunnolla, säädän lämpöä. Induktiolieteni on keskimäärin kutosella (asteikko 1 -9). Mutta ovat haastavammat paistaa kuin tavalliset letut. Kannattaa olla tarkkana ja käsi säätönapilla.
Leena Ruoka.fi:n toimituksesta.
Kommentit
Kokeilin paistaa lettuja keski ja kovalla lämmöllä, aina kärähti pinta. Jos taas yritti kääntää liian aikaisin, niin letut hajosivat. Olisiko jollain vinkkiä? Käytin kakkuvehnäjauhoja ja seurasin ohjetta piirua myöten.
Hei Munakokkeli, Ei kannata paistaa kovalla lämmöllä, maltin kanssa ja kohtalaisella/keskilämmöllä. Paljon riippuu pannusta ja liedestäkin. Itse paistan valurautapannulla, kun se on kerran kuumentunut kunnolla, säädän lämpöä. Induktiolieteni on keskimäärin kutosella (asteikko 1 -9). Mutta ovat haastavammat paistaa kuin tavalliset letut. Kannattaa olla tarkkana ja käsi säätönapilla.
Leena Ruoka.fi:n toimituksesta.
Etsi käsiisi mahdollisimman rasvapitoista rahkaa. Esim.Valion maustetut rahkat ovat nykyisin suosiossa olevia kevytrahkoja rasvaisempia. Ne sopivat hyvin syrnikien tekoon. Suomessa käytetty rahka oli ennen vanhaan itäeurooppalaistyyppistä, nykyään taas keskieuroopan tyyppistä. Olen tehnyt syrnikejä sekä 10% puolalaisesta rahkasta että lähes rasvattomasta. Ensiksi mainitut eivät olleet yhtä hyviä.,Syrnikien paistaminen on taitolaji. Vaikeuksien kautta voittoon. Vielä vaikeampi on tehdä samoista aineksista käsin pyöritellen kakkaroisia, jotka sitten paistetaan pannulla. Syrnikit ovat todella herkullinen ja helppotekoinen ruoka. Teen yleensä runsaasti taikinaa, josta säästän osan aamupalalle.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous