Reseptit 2.6.2014

Makkara-kikhernepata

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g mausteista makkaraa (esim. chorizoa)
1 prk kikherneitä
1 prk säilyketomaatteja
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyreetä
öljyä
2 tl mietoa chilijauhetta tai ½ tl vahvaa chiliä
kuivattua tai tuoretta timjamia
mustapippuria, suolaa
silputtua nippu- tai kevätsipulia

Lisäksi:

kermaviiliä

Valmistusohje

Siivouspäivänä tarvitaan vähän vankempaa lounasruokaa. Makkara-kikhernepata tekee silloin varmasti kauppansa.

1. Valuta ja huuhdo pavut. Pilko makkara. Silppua sipuli ja viipaloi porkkanat. Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetki öljyssä. Lisää pyree ja kuumenna hetki.

2. Lisää pataan tomaatit, vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla. Hauduta parikymmentä minuuttia.

3. Käristä makkarat paistinpannulla ja lisää ne pataan kikherneiden kanssa. Hauduta 15 minuuttia. Lisää pinnalle silputtua sipulia ja tarjoa lisänä kermaviiliä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi