Reseptit

Makkaragulassi

Paprikasta makua saava gulassi tehdään tällä reseptillä lenkkimakkarasta. Valmiin gulassin päälle ripotellaan persiljaa tai kirveliä ja basilikaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Makkaragulassi

  • 1 (kevyt) lenkkimakkara
  • öljyä
  • 1 pussi pakastettuja sipulikuutioita
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 5 dl lihalientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 4 perunaa
  • 2 eriväristä paprikaa
  • ripaus mustapippuria
  • (ripaus mineraalisuolaa)
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Makkaragulassi valmistuu helposti näin:

Kuori ja paloittele lenkkimakkara. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää makkaranpalat sekä sipulikuutiot ja ruskista, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Ripottele joukkoon paprikajauhe. Lisää lihaliemi sekä tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi.

Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi tai kuutioi paprikanpuolikkaat. Lisää perunat ja paprikat kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsät.

Mausta makkaragulassi mustapippurilla ja tarvittaessa mineraalisuolalla. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa ja persiljaa tai kirveliä.

Lue myös Kotiliesi.fi: Makkara sopii moneen eri makuun ja käyttötarkoitukseen – tutustu eri makkaralaatuihin ja nappaa parhaat vinkit maistuviin ruokiin

X