Reseptit

Makkarapannu uunissa

Makkarapannu on esimerkki One Pot Meal -ruokakonseptista. One Pot Meal  on amerikkalaiskotien ruokakonsepti, jonka mielellään istuttaa myös tänne pohjolaan. Ruoka syntyy kätevästi yhdessä astiassa uunissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kurpitsaa kuorittuna ja lohkottuna
  • 1 iso punasipuli lohkoina
  • 2.5 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa (maun mukaan 1,5 -2 tl)
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 600 g hyviä makkaroita

Lisäksi:

  • 2 isoa tomaattia viipaleina
  • 1 makea sipuli renkaina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 0.5 tl sokeria

Valmistusohje

1. Laita kurpitsa- ja punasipulilohkot isohkoon uunivuokaan. Sekoita joukkoon rosmariini, hunaja, suola, mustapippuri ja rypsiöljy. Kääntele maut hyvin sekaisin.

2. Paloittele tai puolita makkarat ja lisää vuokaan.

3. Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia riippuen kurpitsalohkojen koosta.

4. Lado tomaattiviipaleet ja sipulirenkaat limittäin lautaselle. Sekoita oliiviöljy ja balsamico kulhossa ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Tarjoile makkaran ja kasvisten lisukkeena.

(Huom! Tarkista laktoosi- ja gluteenisisällöt myös makkaroista.)

X