Makkarapannu uunissa
Makkarapannu on esimerkki One Pot Meal -ruokakonseptista. One Pot Meal on amerikkalaiskotien ruokakonsepti, jonka mielellään istuttaa myös tänne pohjolaan. Ruoka syntyy kätevästi yhdessä astiassa uunissa.
Ainekset
- 600 g kurpitsaa kuorittuna ja lohkottuna
- 1 iso punasipuli lohkoina
- 2.5 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa (maun mukaan 1,5 -2 tl)
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl rypsiöljyä
- 600 g hyviä makkaroita
Lisäksi:
- 2 isoa tomaattia viipaleina
- 1 makea sipuli renkaina
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tummaa balsamicoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 0.5 tl sokeria
Valmistusohje
1. Laita kurpitsa- ja punasipulilohkot isohkoon uunivuokaan. Sekoita joukkoon rosmariini, hunaja, suola, mustapippuri ja rypsiöljy. Kääntele maut hyvin sekaisin.
2. Paloittele tai puolita makkarat ja lisää vuokaan.
3. Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia riippuen kurpitsalohkojen koosta.
4. Lado tomaattiviipaleet ja sipulirenkaat limittäin lautaselle. Sekoita oliiviöljy ja balsamico kulhossa ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Tarjoile makkaran ja kasvisten lisukkeena.
(Huom! Tarkista laktoosi- ja gluteenisisällöt myös makkaroista.)
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous