Reseptit

Maksapihvit

4.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tarjoa maksapihvit perunasoseen, keitettyjen kasvisten ja salaatin sekä kalvottomien appelsiinilohkojen kanssa.

Ainekset

2 sipulia
tilkka öljyä ja nokare voita
4 ohutta viipaletta naudanmaksaa
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta tai kuivattua rosmariinia tai salviaa
yhden appelsiinin mehu
hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna öljy ja voi pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sipulirenkaat ja paista niitä, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Ota sipulirenkaat pannusta pois. Poista maksaviipaleista kaikki kalvot. Lisää maksaviipaleet pannuun ja paista niitä 1–2 minuuttia. Käännä pihvit ja mausta ruskistunut pinta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja yrteillä.

Jatka paistamista hetki, että toinenkin puoli ruskistuu. Mausta pihvit toiseltakin puolelta. Kaada appelsiinimehu pannuun ja kiehauta. Kumoa sipulirenkaat pihvien päälle ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Tarjoa pihvit veteen tai laktoosittomaan maitoon valmistetun perunasoseen, keitettyjen kasvisten ja salaatin sekä kalvottomien appelsiinilohkojen kanssa.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme