Reseptit

Maksapihvit ja juurespyttipannu

30.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

n 400 g maksaa palana
2 rkl voi-öljyseosta
1 tl yrttisuolaa
pippuria
1 palsternakka
1 iso porkkana
pala selleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1–2 tl juoksevaa hunajaa
silputtua persiljaa
pari silputtua rosmariininneulasta
suolaa
2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita

Valmistusohje

Rautaa ja kivennäisaineita kotimaisista aineksista. Lautasella on maksaa, juureksia, ohrasuurimoita ja karpaloita.

1. Leikkaa maksa reilun sentin viipaleiksi ja poista viipaleista kalvot. Kuivaa maksa talouspaperilla ja anna viipaleiden olla huoneenlämmössä sillä välin, kun teet pyttipannun ja kypsennät suurimot.

2. Pane ohrasuurimot kypsymään suolalla maustettuun veteen. Leikkaa juurekset hyvin pieniksi kuutioiksi, silppua sipulit.

3. Kuumenna isolla pannulla tilkkaa öljyä ja nokare voita. Lisää kasvikset ja kypsennä kohtalaisella lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes juurekset ovat pehmenneet.

4. Lisää pannulle hunaja, yrtit ja murskatut valkosipulinkynnet. Jatka paistamista, kunnes ainekset ovat sopivasti ruskistuneet. Mausta suolalla.

5. Kuumenna maksapihvejä varten rasva pannulla. Paista pihvejä noin 2 minuuttia puoleltaan eli kunnes ne ovat ruskistuneet, mutta sisältä tihkuva neste on vielä punertavaa.