Reseptit

Malesialainen munacurry

Malesialainen munacurry on mainio ruoka vaikkapa brunssille. Maistele valmista currya. Säätele mausteisuutta lisäämällä kermaa tai kookosmaitoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Kananmuna on yksi parhaista kotikeittiön raaka-aineista. Poimi seitsemän helppoa ja herkullista kananmunaruoan ohjetta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-6 munaa
  • 4 salottisipulia
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 tl murskattuja korianterinsiemeniä
  • 2 tl murskattuja juustokuminan siemeniä
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl sambal oelikia (chilitahnaa)
  • 2 rkl öljyä
  • 3 hienonnettua tomaattia
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 2 dl tamarinditahnaa
  • suolaa

pinnalle:

  • paahdettua sipulia ja korianterisilppua

Valmistusohje

  • Keitä munia 7 minuuttia jäähdytä ja kuori. Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Kuumenna 3 minuuttia sekoitellen.
  • Lisää silputut tomaatit, kookosmaito ja sokeri. Keitä hiljalleen parikymmentä minuuttia.
  • Mausta tamarinditahnalla ja suolalla. Lisää halkaistut munat ja kuumenna ruoka.
  • Paista ohuita sipulisuikaleita rapeaksi kuumassa öljyssä ja lisää ne ruoan pinnalle silputun korianterin kanssa.
X