Reseptit

Mallasleipä

Mallasleivän valmistus vaatii kärsivällisyyttä mutta sen makea maku palkitsee.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl mallasmäskiä
  • 5 dl piimää
  • 1 pala hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 10 dl ruisjauhoja
  • noin 9 dl hiivaleipäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia

voiteluun:

  • 1 dl vettä
  • 1 rkl siirappia

Valmistusohje

Lämmitä mäski-piimäseos kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola ja siirappi. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikina kohota liinalla peitettynä.

Kumoas taikina jauhotetulle alustalle ja tee siitä 2–3 pyöreää limppua. Nosta leivät pellille ja anna kohota hyvin.

Paista leipiä 175–200 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Voitele loppuvaiheessa siirappivedellä.

X