Mainos Reseptit

Mama Gastro: Mehevä omena-karamellikeikauskakku

19.5.2015 Teksti: Mama Gastro

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

220 g sokeria
2 rkl vettä
n. 3 omenaa, mielellään Granny Smith
175 g voita
100 g vaaleaa muscovadosokeria
200 g keitettyä kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmuna
1 rkl creme fraichea
100 g Urtekram yleisleivontamixiä
75 g Urtekram kaurajauhoja
100 g mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Valmistusohje

Mama Gastro– blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n  Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Jos et käytä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, keitä kondensoitu maitotölkki seuraavalla tavalla: Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Upota maitotölkki veteen ja anna kiehua 3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Kaada kuuma vesi kattilasta ja jäähdytä tölkki laskemalla kuumaa vettä kattilaan.

Voitele hyvin halkaisijaltaan n. 24 cm kokoinen kakkuvuoka. Jos käytät irtopohjavuokaa kääri sen reunat foliolla, ettei kuuma karamelli valu ulos.

Ripottele sokeri pannulle ja lisää 2 rkl vettä. Lämmitä pannua pienellä lämmöllä sekoittamatta kunnes seoksesta muodostuu tasainen kullanvärinen karamelli. Kaada valmis seos kakkuvuoan pohjalle ja anna hieman jäätyä.

Kuori omenat ja leikkaa kaksi omenaa ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet tiiviisti hieman päällekkäin kakkuvuoan pohjalle.

Raasta tai soseuta jäljellä oleva omena. Tulet tarvitsemaan 1,5 dl valmista omenasosetta.

Vatkaa pehmeä voi ja muscovadosokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja keitetty kondensoitu maito. Vatkaa joukkoon yksitellen myös kananmunat, omenasose ja creme fraiche. Sekoita hyvin.

Sekoita kaikki jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hyvin

Kaada taikina vuokaan omenien päälle. Paista uunin keskitasolla 180- asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile taikinaa pistämällä siihen puutikku, jonka pitää jäädä kuivaksi.

Jäähdytä kakku vuoassa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen aseta tarjoiluastia vuoan päälle ja keikauta kakku omenapuoli ylöspäin.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Kommentit (1)

Painovirhe on iskenyt:): Kaada kuuma vesi kattilasta ja jäähdytä tölkki laskemalla kuumaa vettä kattilaan.

Painovirhe on iskenyt:): Kaada kuuma vesi kattilasta ja jäähdytä tölkki laskemalla kuumaa vettä kattilaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme