Mainos 28.8.2016

Mama gastro: Suklaa-lakritsimousse raikkaalla päärynällä

Teksti: Mama gastro Kuvat: Mama gastro

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Päärynät:

300 g päärynöitä
1 1/2 tl Urtekram sitruunaruohoa
1 tl sokeria
1 rkl vettä

Suklaa-lakritsimousse:

100 g tummaa suklaata
1 tl Urtekram lakritsijauhetta
1/2 liivatelehti
2 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 rkl vettä

Valmistusohje

Kuori päärynät ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita pienessä kattilassa päärynäpalat, sitruunaruoho, sokeri ja tilkka vettä. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Hienonna päärynät soseeksi haarukalla tai sauvasekoittimella.

Hienonna suklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa.

Upota liivatelehti jääkylmään veteen ja anna seisoa noin viisi minuuttia. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.

Vatkaa kananmuna ja keltuaiset vaahdoksi. Keitä sokeri ja vesi pienessä kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana kananmunaseokseen koko ajan vatkaten.

Kaada pieni tilkka munaseosta kattilaan ja sekoita joukkoon vedestä puristettu liivatelehti. Lämmitä hetki pienellä lämmöllä kunnes liivatelehti on sulanut. Varo, ettei kananmuna kypsy. Vatkaa seos jäljellä olevaan munaseokseen. Sekoita joukkoon suklaa, lakritsijauhe ja viimeisenä vatkattu kerma.

Jaa päärynäsose annoslaseihin ja kaada päälle suklainen mousseseos. Peitä lasit kelmulla ja anna seisoa jääkaapissa n. kolme tuntia.

Mama gastro -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi