Reseptit

Mämmi-puolukkakääretorttu

Mämmistä syntyy mainioita leivonnaisia kahvipöytään, kokeile mämmi-puolukkakääretorttua

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 rasiaa (350 g) mämmiä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl mämmiä
  • 2 dl sokeroitua puolukkasurvosta
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • (sokeria)

Koristeeksi

  • tomusokeria
  • puolukoita tai pääsiäismakeisia

Valmistusohje

1.  Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää notkistettu mämmi sekä vehnäjauholeivinjauheseos ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi.

3. Sekoita keskenään mämmi, puolukkasurvos ja maitorahka. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden täyteaineiden joukkoon. Mausta seos tarvittaessa sokerilla.

4. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri levy rullalle. Anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa.

5. Koristele kääretorttu tomusokerilla ja kokonaisilla puolukoilla tai pääsiäismakeisilla.

Katso myös:
Puolukkainen mämmijuustokakku, Ruoka.fi
Rahkatäytteinen pullakranssi, Ruoka.fi
Marjamämmi, Kotiliesi.fi

X