23.3.2016

Mämmi-puolukkamuffinit

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Puolukat antavat mukavaa kirpeyttä mämmimuffineihin.

Ainekset

3 munaa
1 dl sokeria
1/2 rasiaa (350 g) mämmiä
1 dl kevytruokakermaa tai kasvirasvavalmistetta
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
1 pussi (200 g) pakastepuolukoita sulatettuina
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
nonparelleja tai strösseleitä

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mämmin joukkoon kevytruokakerma tai kasvirasvavalmiste, rasva ja sulatetut puolukat. Lisää seos vaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia.

Katso myös:
Mämmi-puolukkakääretorttu, Ruoka.fi
Puolukkainen mämmijuustokakku, Ruoka.fi
Marjamämmi, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi