Mango-kookosvanukas ja passionkastike
Mango-kookosvanukas valmistetaan kookosmaidosta ja mascarpone-juustosta ja tarjoillaan passionhedelmistä valmistetun kastikkeen kanssa.
Ainekset
Mango-kookosvanukas
- 1 kypsä mango
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
- 1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
- 6 liivatelehteä
- 2–3 rkl Malibu-likööriä
Passionkastike
- 4 passionhedelmää
- 3/4 dl appelsiinimehua
- 4 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Mango-kookosvanukas ja passionkastike valmistuvat helposti näin:
1. Leikkaa kypsä mango pitkittäin molemmin puolin kiveä. Kuori ja leikkaa kiveen jäänyt loppu hedelmäliha huolella irti.
2. Ruuduta hedelmälihat kuoressaan ja käännä kuoret kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta pienellä terävällä veitsellä suoraan kulhoon. Kuutioi loput hedelmälihat. Soseuta mangopalat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi.
3. Mittaa teflonkattilaan keltuaiset, sokeri ja kookosmaito. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä samanaikaisesti vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes keltuaiset kypsyvät ja seos hieman paksuuntuu. Älä anna seoksen kuitenkaan kiehua. Sekoita joukkoon noin 2 dl mangososetta ja anna seoksen jäähtyä.
4. Nosta liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Purista kuiviksi ja liota tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita mascarpone kookosseokseen ja valuta joukkoon liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta seos liköörillä.
5. Jaa seos silikonisiin tai kelmulla vuorattuihin annosvuokiin. Peitä vuoat huolella kelmulla ja nosta jääkaappiin. Käytä silikonisen vuoan siirtämisessä apuna leivinlautaa. Anna vanukkaiden hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.
6. Tee kastike. Halkaise neljä passionhedelmää ja kaavi sisukset kulhoon. Lisää appelsiinimehu ja makeuta kastike tomusokerilla. Tarjoa mango-kookosvanukas passionkastikkeen kanssa vaikkapa pääsiäisaterian jälkiruokana.
Lue myös Kotiliesi.fi: Passiohedelmä tuo tuulahduksen tropiikista – kokosimme 7 hedelmäistä herkkua
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous