Reseptit

Mango-mansikka-minttu kerrosjäädyke

Kerroksittain tehty mansikan, persikan ja mintun makuinen jäädyke on värikäs ja kevyt jälkiruoka.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 dl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1 dl mango- tai persikkasosetta
  • 1 dl mansikka- tai vadelmasosetta

koristeeksi:

  • tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

 

Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Jaa seos kolmeen osaan. Mausta yksi osa hienonnetulla tuoreella mintulla, toinen mango- tai persikkasoseella ja kolmas mansikka- tai vadelmasoseella. Pane eriväriset seokset kerroksittain yhteen suureen jäädykevuokaan tai annosvuokiin. Pane pakastimeen ja anna jäätyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Ota jäädyke pakastimesta, kasta astia ulkopuolelta hetkeksi tulikuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjolle. Koristele tuoreilla yrteillä.

X