Reseptit

Mango-naudanliha-nuudelisalaatti

Maukas ja nopea mango-naudanliha-nuudelisalaatti on mainio arki-illallinen. Voit paistaa salaatin kylkeen myös kanaa tai kalaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mango-naudaliha-nuudelisalaatti

  • 400 g naudan ulkofileetä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 100 g munanuudeleita
  • 1 mango
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • 200 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 dl suolapähkinöitä rouhittuina

Kastike

  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl mangososetta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl srirachaa
  • 1 tl currya
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Mango-naudanliha-nuudelisalaatti tehdään helposti näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi, ja mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan.

2. Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta ne lävikössä.

3. Kuori ja suikaloi mango. Suikaloi myös paprika, porkkanat ja sokeriherneenpalot.

4. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

5. Kuumenna seesamiöljy paistinpannulla ja paista ohuet lihaviipaleet molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

6. Kokoa kasvikset ja nuudelit lautasille tai vadille kauniisti omiksi sektoreiksi ja lisää viereen kuumat lihaviipaleet suoraan pannulta.

7. Valuta päälle kastike ja viimeistele mango-naudanliha-nuudelisalaatti rouhituilla suolapähkinöillä.

Katso myös: Mehevä possu-nuudelisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti

X