
Mangojuustokakku
Mangojuustokakku saa pehmeyttä mascarponesta. Helppo juustokakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin hyytymään. Kun satsaat laadukkaaseen mangososeeseen, kakun maku on raikas ja oikeasti mangoinen – käytä mielellään 100-prosenttista, pastöroitua mangososetta.
Ainekset
Mangojuustokakku, pohja:
- 180 g täytekeksejä, esim. Domino-keksejä
- 50 g voita sulatettuna
Mangojuustokakku, täyte:
- 6 liivatekehteä
- 2 prk (à 250 g) mascarponejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 dl mangososetta
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl sitruunamehua
Koristeeksi
- 1 rs (100 g) ananaskirsikoita
- 1 prk (425 g/225 g) mangoviipaleita
Valmistusohje
Mangojuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunojen levyiset suikaleet ja aseta ne reunojen suojaksi. Näin valmiin kakun irrottaminen vuoasta sujuu helposti.
2. Hienonna keksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita mascarponejuusto, sokeri ja mangosose kulhossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja nostele juustotäytteen joukkoon.
4. Kuumenna sitruunamehu. Puristele liivatteet kylmästä vedestä kuuman sitruunamehun joukkoon. Sekoittele, kunnes seos on juoksevaa ja tasaista. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
5. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Kääräise vuoan päälle tuorekelmua ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
6. Nosta kakku tarjoiluvadille. Poista leivinpaperit. Koristele mangojuustokakku viipaloidulla säilykemangolla ja ananaskirsikoilla.
Katso myös: Tee trendikäs ja herkullinen kinderjuustokakku helposti ilman liivatetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku on juhlapöydän varma hitti – näillä Kotilieden parhailla kakuilla hurmaat taatusti!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous