Reseptit

Mangoldikääryleet ja kantarellivinegretti

Mangoldikääryleet tarjotaan kantarellivinegretin kera.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8-16 mangoldin lehteä
  • 250 g kantarelleja
  • 50 g vuohenjuustoa
  • 30 g rikottuja ohrasuurimoita
  • 30 g sipulia
  • 30 g rucolaa
  • 1 rkl öljyä
  • tuoretta salviaa
  • suolaa, pippuria

Kantarellivinegretti:

  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 40 g pieniä, kauniita kantarelleja
  • salviaa, mustapippuria
  • suolaa, sokeria

Valmistusohje

 

Poista mangoldin lehdistä paksua ruotiosaa varovasti veitsellä vuolemalla siten, ettei lehti rikkoudu. Ryöppää lehtiä suolalla maustetussa vedessä 30 sekuntia, jäähdytä nopeasti jääpalojen viilentämässä vedessä.

Keitä rikotut ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kantarellit, sipuli ja rucola ja kuullota ne pannulla öljyssä keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa. Lisää joukkoon kokonaisia salvian lehtiä ja murennettua vuohenjuustoa. Sekoita ainekset keskenään ja poista salvian lehdet. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Levitä täytettä suorakaiteen muotoon mangoldin lehden alaosaan. Käännä lehden reunat keskelle ja kiedo pikkusormen kokoiseksi kääryleeksi.

Lämmitä kääryleitä ennen tarjoilua uunissa tai vesihöyryssä kelmun alla, niin että vuohenjuusto sulaa ja kääryle lämpiää.

Tarjoa lisäksi yrttisalaattia, jossa on esimerkiksi jäävuori- ja tammenlehtisalaattia, lollo rossoa, basilikaa, ruohosipulia ja lipstikkaa sekä kantarellivinegrettiä.

Kantarellivinegretti:

Kuullota kantarellit pannulla tilkassa öljyä. Sekoita öljy ja punaviinetikka keskenään. Lisää joukkoon kuullotetut kantarellit, salviaa, pippuria, suolaa ja ripaus sokeria. Anna maustua.

Ohje: Tertin kartano, Mikkeli

X