Mangoraakakakku
Raikas mangokakku keivotaan ilman uunia. Mangokakku ei sisällä lainkaan lisättyä valkoista sokeria. Makeus tulee hedelmistä.
Ainekset
Pohja:
- 200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
- 175 g cashewpähkinöitä
- 1/4 tl suolaa
Täyte:
- 200 g cashewpähkinöitä (liota 1–2 tuntia)
- 3 mangoa
- 2 dl kookoskermaa
- 1 dl kylmäpurisetettua kookosöljyä
- 1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
Koristeluun:
- 2 dl marjoja (esim. karhunvadelma)
- 2 passiohedelmää
Valmistusohje
1. Tee pohja. Hienonna ainekset tasaiseksi muruksi monitoimikoneella. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan.
2. Tee täyte. Pane valutetut pähkinät, kuorittu mango, jääkaappikylmä kookoskerma sekä lämpimässä vesihauteessa sulatettu kookosöljy monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi. Tarkista maku.
3. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Voit halutessasi leikata reunoille leivinpaperikaistaleet, jolloin kakun irrottaminen on helpompaa.
4. Pakasta kakku noin neljäksi tunniksi ja ota se jääkaappiin pehmenemään ennen tarjoilua.
5. Koristele kakku marjoilla ja passionhedelmällä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous