Reseptit

Mangoraakakakku

Raikas mangokakku keivotaan ilman uunia. Mangokakku ei sisällä lainkaan lisättyä valkoista sokeria. Makeus tulee hedelmistä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
  • 175 g cashewpähkinöitä
  • 1/4 tl suolaa

Täyte:

  • 200 g cashewpähkinöitä (liota 1–2 tuntia)
  • 3 mangoa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl kylmäpurisetettua kookosöljyä
  • 1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna

Koristeluun:

  • 2 dl marjoja (esim. karhunvadelma)
  • 2 passiohedelmää

Valmistusohje

1. Tee pohja. Hienonna ainekset tasaiseksi muruksi monitoimikoneella. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan.

2. Tee täyte. Pane valutetut pähkinät, kuorittu mango, jääkaappikylmä kookoskerma sekä lämpimässä vesihauteessa sulatettu kookosöljy monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi. Tarkista maku.

3. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Voit halutessasi leikata reunoille leivinpaperikaistaleet, jolloin kakun irrottaminen on helpompaa.

4. Pakasta kakku noin neljäksi tunniksi ja ota se jääkaappiin pehmenemään ennen tarjoilua.

5. Koristele kakku marjoilla ja passionhedelmällä.

X