Reseptit

Mangoriisi (Khao-Neow-Ma-Maung)

Aasialaisesta keittiöstä tuttu mangoriisi on maukas päätös aterialle. Koristele jälkiruoka limetinkuorella.

Teksti:
Sirpa Talka ja Niramon Thanuddhanusilp

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl raakaa tahmariisiä
  • 1 pkt (400 ml) kookosmaitoa
  • 3 rkl sokeria
  • suolaa
  • 1 kypsä mango

koristeeksi:

  • limetinkuorta

Valmistusohje

Huuhtele riisi ruokailua edeltävänä iltana huolella useaan kertaan kylmässävedessä ja jätä turpoamaan kylmään raikkaaseen veteen.

Valuta seuraavana päivänä riisi ja levitä se keittiöliinalle. Taittele liinasta ja riisistä höyrykattilan pohjan kokoinen paketti ja pane
se höyryosaan. Pane kattilaosaan reilusti vettä, sulje kansi ja höyrytä riisiä 15 minuuttia. Käännä paketti ja höyrytä toiset 15 minuuttia.

Kuori kookosmaidon pinnalta 3 rkl kookoskermaa ja säästä se ruoan viimeistelyyn.

Pane reilu desilitra kookosmaitoa kattilaan. Mausta se sokerilla ja ripauksella suolaa. Kiehauta seos ja jäähdytä se. Kumoa kypsä riisi kulhoon ja kaada sekaan maustettu kookosmaito.

Sekoita hyvin. Lisää kookoskerma ja jätä seos tekeytymään 10–15 minuutiksi.

Leikkaa mangon hedelmäliha viipaleiksi. Tarjoa riisi ja mango jälkiruokana kookosmaidon kera.

X