Reseptit

Mangosalaatti inkiväärikastikkeella

4.6.2015 Teksti: Mervi Alatalo Kuvat: Miikka Järvinen & Maija Koski

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 rkl raastettua inkivääriä
1 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vaaleaa seesamiöljyä
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
1 kypsä mango
kulhollinen vihreitä salaattivihanneksia

Valmistusohje

Tässä salaatissa on vivahteita aasialaisesta keittiöstä. Lopputuloksena on aurinkoisten makujen sulava yhdistelmä. Resepti on Miikka Järvisen ja Maija Kosken Apukokki Maailmalla– kirjasta, jossa reseptit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa tehtäviksi.

Aikuinen: Kuori inkivääri teelusikan koveralla puolella.

Apukokki: Raasta inkivääri raastimen hienolla terällä.

Aikuinen: Leikkaa sitruuna tukeviksi lohkoiksi ja kuori sekä hienonna valkosipulinkynsi.

Yhdessä: Puristakaa sitruunalohkoista mehu pieneen kulhoon.

Apukokki: Sekoita raastettu inkivääri ja valkosipulihakkelus sitruunamehun joukkoon.

Yhdessä: Mitatkaa kastikkeeseen seesamiöljy, suola ja mustapippuri.

Apukokki: Revi salaattivihannekset paloiksi isoon kulhoon. Laske päälle kylmää vettä ja huljuttele. Nostele sitten lävikköön valumaan.

Aikuinen: Kuori ja leikkaa mango ohuehkoiksi lohkoiksi.

Apukokki: Leikkaa mangolohkot ruokaveitsellä pieniksi paloiksi.

Yhdessä: Sekoittakaa salaatti, mangot ja kastike keskenään juuri ennen tarjoilua.

Katso myös:

Hedelmäinen salaatti

Jättikatkarapuvartaat ja hedelmäsalaattia

Ananas-appelsiinisalaatti ja granaattiomenaa

Kotiliesi: Omenasalaatti