Mansikka-briesalaatti
Mansikka-briesalaatissa ovat palaset kohdillaan. Mansikat tekevät melkein ruoasta kuin ruoasta juhlavan ja kauniin. Tässä hehkuvan punaiset marjat on yhdistetty briejuustoon ja saksanpähkinöihin.
Ainekset
Mansikka-briesalaatti
- 1 l tuoreita mansikoita
- 1 kurkku
- 400 g tummia viinirypäleitä
- 2 kerää salaatteja
- 200–300 g briejuustoa
- 1 iso ruukku tuoretta basilikaa
- 1/2 dl salaattisiemeniä tai saksanpähkinöitä murskattuna
Kastike
- 2 omenaa
- 3 rkl vadelmaviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Mansikka-briesalaatti valmistuu helposti näin:
1. Valmista ensin kastike. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon etikka, öljy, hunaja sekä suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.
2. Putsaa ja paloittele mansikat. Pese kurkku, poista siemenet teelusikalla ja viipaloi se. Huuhtele viinirypäleet ja puolita ne. Pese salaatit tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa.
3. Levitä salaatit vadille ja lisää mansikat ja kurkut. Paloittele briejuusto ja revi basilikan lehdet. Asettele ne salaatille ja ripottele pinnalle salaattisiemenet tai saksanpähkinämurut.
4. Viimeistele mansikka-briesalaatti kastikkeella.
Vinkki: Kokeile brien tilalla esimerkiksi mozzarellaa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy mansikka-vuohenjuustosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous