Reseptit

Mansikka-briesalaatti

Mansikka-briesalaatissa ovat palaset kohdillaan. Mansikat tekevät melkein ruoasta kuin ruoasta juhlavan ja kauniin. Tässä hehkuvan punaiset marjat on yhdistetty brie­juustoon ja saksanpähkinöihin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-briesalaatti

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 kurkku
  • 400 g tummia viinirypäleitä
  • 2 kerää salaatteja
  • 200–300 g briejuustoa
  • 1 iso ruukku tuoretta basilikaa
  • 1/2 dl salaattisiemeniä tai saksanpähkinöitä murskattuna

Kastike

  • 2 omenaa
  • 3 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Mansikka-briesalaatti valmistuu helposti näin:

1. Valmista ensin kastike. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon etikka, öljy, hunaja sekä suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.

2. Putsaa ja paloittele mansikat. Pese kurkku, poista siemenet teelusikalla ja viipaloi se. Huuhtele viinirypäleet ja puolita ne. Pese salaatit tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa.

3. Levitä salaatit vadille ja lisää mansikat ja kurkut. Paloittele briejuusto ja revi basilikan lehdet. Asettele ne salaatille ja ripottele pinnalle salaattisiemenet tai saksanpähkinämurut.

4. Viimeistele mansikka-briesalaatti kastikkeella.

Vinkki: Kokeile brien tilalla esimerkiksi mozzarellaa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy  mansikka-vuohenjuustosalaatti

X