Reseptit

Mansikka­-briesalaatti

26.5.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Mansikat tekevät melkein ruoasta kuin ruoasta juh­lavan ja kauniin. Tässä hehkuvan punaiset marjat on yhdistetty brie­juustoon ja sak­sanpähkinöihin.

Ainekset

500 g mansikota
100 g vuonankaalia
100 g pinaattia
400 g vesimelonia kuutioina
500 g briejuustoa viipaleina
75 g saksanpähkinöitä
3 rkl balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista mansikat ja puolita ne. Huuhtele vuonankaali sekä pinaatti ja kuivaa ne salaattilin­gossa.

2. Levitä salaatit vadille, lisää päälle mansikoita, melonikuutioita, briejuustoa ja saksanpäh­kinöitä.

3. Sekoita balsamico ja oliivi­öljy keskenään ja mausta sokeril­la, suolalla ja mustapippurilla.

4. Valuta kastike salaatille ja tarjoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *