Reseptit

Mansikka­-mascarpone­-donitsileivokset

Donitseista, mansikoista ja sitruunalla maustetusta mascarpone­-kermasta valmistuvat hetkessä ihanat ja superhelpot kesäleivokset.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-mascarpone-donitsileivokset:

  • 1 l mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl rommia
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 prk mascarponejuustoa
  • 3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 3 rkl hienonnettua minttua

Lisäksi:

  • 8 donitsia

Valmistusohje

1. Puhdista ja puolita mansikat.

2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, rommi ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia kevyesti poreillen. Jäähdytä lientä hieman ja kääntele joukkoon mansikat. Anna maustua noin puoli tuntia.

3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon mascarpone, sitruunamehu, sokeri, kardemumma ja minttu.

4. Halkaise donitsit ja laita pohjat vadille tai lautasille. Lusikoi päälle mascarponekermaa ja marinoituja mansikoita. Nosta päälle toinen donitsipuolikas ja tarjoile heti.

X