Reseptit

Mansikka­-mascarpone­-donitsileivokset

14.6.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos
Donitseista, mansikoista ja sitruunalla maustetusta mascarpone­-kermasta valmistuvat hetkessä ihanat ja superhelpot kesäleivokset.

Ainekset

Mansikka-mascarpone-donitsileivokset:

1 l mansikoita
1 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl rommia
1 vaniljatanko
1 dl vispikermaa
1 prk mascarponejuustoa
3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
3 rkl tomusokeria
1/2 tl kardemummaa
3 rkl hienonnettua minttua

Lisäksi:

8 donitsia

Valmistusohje

1. Puhdista ja puolita mansikat.

2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, rommi ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia kevyesti poreillen. Jäähdytä lientä hieman ja kääntele joukkoon mansikat. Anna maustua noin puoli tuntia.

3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon mascarpone, sitruunamehu, sokeri, kardemumma ja minttu.

4. Halkaise donitsit ja laita pohjat vadille tai lautasille. Lusikoi päälle mascarponekermaa ja marinoituja mansikoita. Nosta päälle toinen donitsipuolikas ja tarjoile heti.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme