Reseptit

Mansikka-avokadosalaatti

Mitä loihtia ylijääneistä mansikoista? Kesän maukkain marja sopii erinomaisesti vaikkapa salaattiin.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ruukku tai rasia rucolaa
  • 4 dl mansikoita
  • 1 pieni salaatinkerä
  • 1 dl kalamata-oliiveja
  • 1-2 avokadoa
  • pari oreganon oksaa
  • oliiviöljyä
  • vaaleaa balsamicoviinietikkaa
  • (sormisuolaa)

Valmistusohje

Mansikka-avokadosalaatti on kesäisen raikas ruokalaji.

Perkaa ja puolita mansikat, huuhtele tarvittaessa salaatinlehdet ja valuta hyvin. Kuori ja viipaloi avokado.

Asettele vadille salaatinlehdet, avokadoviipaleet, mansikat ja oliivit.

Valuta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa sekä koristele oreganon lehdillä. Lisää ripaus suolaa, jos haluat.

X