Reseptit

Mansikka-briesalaatti

2.6.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Mansikka-briesalaatissa ovat palaset kohdillaan.

Ainekset

1 l tuoreita mansikoita
1 kurkku
400 g tummia viinirypäleitä
2 kerää salaatteja
200–300 g briejuustoa
1 iso ruukku tuoretta basilikaa
0,5 dl salaattisiemeniä

Kastike

2 omenaa
3 rkl vadelmaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon etikka, öljy, hunaja sekä suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.

2. Putsaa ja paloittele mansikat. Pese kurkku, poista siemenet teelusikalla ja viipaloi se. Huuhtele viinirypäleet ja puolita ne. Pese salaatit tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa.

3. Levitä salaatit vadille ja lisää mansikat ja kurkut. Paloittele briejuusto ja revi basilikan lehdet. Asettele ne salaatille ja ripottele pinnalle salaattisiemenet.

4. Viimeistele salaatti kastikkeella.

Mansikka maistuu salaatissa:

963810-mansikka_halloumisalaatti.jpg

Mansikka-halloumisalaatti

925494-mansikkasalaatti.jpg

Mansikka-avokadosalaatti

920052-savulohisalaatti.jpg

Mansikka-kylmäsavulohisalaatti

Kotiliesi.fi: Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *