Mansikka-briesalaatti
Mansikka-briesalaatissa ovat palaset kohdillaan.
Ainekset
- 1 l tuoreita mansikoita
- 1 kurkku
- 400 g tummia viinirypäleitä
- 2 kerää salaatteja
- 200–300 g briejuustoa
- 1 iso ruukku tuoretta basilikaa
- 0,5 dl salaattisiemeniä
Kastike
- 2 omenaa
- 3 rkl vadelmaviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon etikka, öljy, hunaja sekä suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan.
2. Putsaa ja paloittele mansikat. Pese kurkku, poista siemenet teelusikalla ja viipaloi se. Huuhtele viinirypäleet ja puolita ne. Pese salaatit tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa.
3. Levitä salaatit vadille ja lisää mansikat ja kurkut. Paloittele briejuusto ja revi basilikan lehdet. Asettele ne salaatille ja ripottele pinnalle salaattisiemenet.
4. Viimeistele salaatti kastikkeella.
Mansikka maistuu salaatissa:
Kotiliesi.fi: Mansikka-vuohenjuustosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous