Mansikka-chilihillo
Chilin tulinen puraisu sopii mansikkahilloon todella hyvin. Vanilja pyöristää tulisuuden. Kokeile lettujen, voisarven ja pannarin kanssa.
Ainekset
- 500 g mansikoita
- 2 punaista chilipalkoa
- 0,5 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- ripaus suolaa
- 250 g hillosokeria
Valmistusohje
n. 1 l hilloa
1. Puhdista mansikat ja paloittele isoimmat. Pese ja hienonna chilipalot. Tulisempaa hilloa saat, jos jätät siemenet mukaan ja miedompaa, jos poistat ne.
2. Mittaa mansikat ja chili kattilaan ja lisää vesi, halkaistu vaniljatanko sekä suola. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri. Keitä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Lusikoi mahdollisesti hillon pinnalle syntyvä vaahto pois kattilasta.
4. Purkita kuuma hillo desinfioituihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
Lisää makeita mansikkahilloja:
Inkiväärillä ja appelsiinilla maustettu mansikkahillo
Kotiliesi.fi: Limetti-mansikkahillo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous