Reseptit

Mansikka-chilihillo

Chilin tulinen puraisu sopii mansikkahilloon todella hyvin. Vanilja pyöristää tulisuuden. Kokeile lettujen, voisarven ja pannarin kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g mansikoita
  • 2 punaista chilipalkoa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • ripaus suolaa
  • 250 g hillosokeria

Valmistusohje

n. 1 l hilloa

1. Puhdista mansikat ja paloittele isoimmat. Pese ja hienonna chilipalot. Tulisempaa hilloa saat, jos jätät siemenet mukaan ja miedompaa, jos poistat ne.

2. Mittaa mansikat ja chili kattilaan ja lisää vesi, halkaistu vaniljatanko sekä suola. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri. Keitä 10–15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Lusikoi mahdollisesti hillon pinnalle syntyvä vaahto pois kattilasta.

4. Purkita  kuuma hillo desinfioituihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

Lisää makeita mansikkahilloja:

757344-raparperihillo.jpg

Mansikka-raparperihillo

986163-983535_635740642187402291.jpg

Inkiväärillä ja appelsiinilla maustettu mansikkahillo

985877-kookosmansikkahillokansi.jpg

Kookosmansikkahillo

Kotiliesi.fi: Limetti-mansikkahillo

X