7.3.2014

Mansikka Daiquiri

Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 cl valkoista rommia
10 mansikkapyreetä
1/2 limettiä tai sitruunaa
2 dl murskattua jäätä (noin)

Valmistusohje

Onko pakastimessa vielä muutama rasia soseutettuja viime kesän mansikoita? Mansikka daiquiri on herkullinen tapa hyödyntää ne. Kesällä kannattaa käyttää  mansikka daiquir -drinkkiin tuoreita, survottuja mansikoita, 4–10 mansikkaa annosta kohden.

Mittaa tehosekoittimeen rommi, vahva mansikkasurvos, sitruunasta puristettu mehu ja jäämurska. Käynnistä kone 10 sekunniksi ja kaada juoma cocktaillasiin. Lisää juomapilli
ja paina lasin reunaan limetin lohko tai tuore mansikka.

Aseta jääkuutiot puhtaalle pyyheliinalle, kiedo nyytiksi ja hakkaa kevyesti jäämurskaksi vaikka vasaralla. Jaa mansikkasurvos ja jäämurska laseihin, lisää mansikkamehua tai kylmää, mutta ei liian makeaa sokerilientä. Mausta mansikka daiquiri raikkaaksi limetin tai sitruunan mehulla. Tarjoa mansikka daiquiri kylmänä.

Resepti: Ravintola Indigo, Ahvenanmaa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi