Reseptit

Mansikka-daiquiri

Kylmänraikas mansikka-daiquiri syntyy kätevästi pakastemarjoista. Rommi tuo tähän drinkkiin mainion potkun.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikkadaiquiri

  • 4 cl valkoista rommia
  • 10 mansikkapyreetä
  • 1/2 limettiä tai sitruunaa
  • 2 dl murskattua jäätä (noin)

Valmistusohje

Mansikka-daiquiri yhdelle valmistuu helposti näin:

Mittaa tehosekoittimeen rommi, vahva mansikkasurvos, sitruunasta puristettu mehu ja jäämurska.

Käynnistä kone 10 sekunniksi ja kaada juoma cocktaillasiin. Lisää juomapilli
ja paina lasin reunaan limetin lohko tai tuore mansikka.

Aseta jääkuutiot puhtaalle pyyheliinalle, kiedo nyytiksi ja hakkaa kevyesti jäämurskaksi vaikka vasaralla. Jaa mansikkasurvos ja jäämurska laseihin, lisää mansikkamehua tai kylmää, mutta ei liian makeaa sokerilientä.

Mausta mansikka-daiquiri raikkaaksi limetin tai sitruunan mehulla. Tarjoa mansikkadaiquiri kylmänä.

Resepti: Ravintola Indigo, Ahvenanmaa.

Vinkki: Onko pakastimessa vielä muutama rasia soseutettuja viime kesän mansikoita? Mansikka-daiquiri on herkullinen tapa hyödyntää ne. Kesällä kannattaa käyttää  mansikka-daiquir -drinkkiin tuoreita, survottuja mansikoita, 4–10 mansikkaa annosta kohden. Kokeile myös mango-daiquiria.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet kesän raikkaimman boolin

X