Reseptit

Mansikka-halloumisalaatti

Mansikka-halloumisalaatti koristellaan syötävillä kukilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Yksi parhaista tavoista käyttää halloumia on tehdä siitä salaatti.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g kevythalloumijuustoa
  • vettä
  • 1 ruukku jää- tai tammenlehtisalaattia
  • 1 ruukku viinisuolaheinää
  • pari kourallista vuonankaalia, nuorta maitohorsmaa tai 1 rasia salaattisekoitusta
  • 1/2-1 l mansikoita
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • syötäviä kukkia (esim. keto-orvokkeja)

kastike:

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl (vaaleaa) balsamiviinietikkaa
  • juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Leikkaa juusto viipaleiksi. Liota viipaleita vedessä 1⁄2–1 tuntia, että saat niistä liian suolan pois. Kuivaa juustoviipaleet ja paista ne pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet tarvittaessa. Levitä ne tarjoiluvadille. Nosta juustoviipaleet salaatinlehtien päälle.

Puhdista mansikat ja paloittele ne tarvittaessa. Levitä salaatti-juustopedille.

Ripottele pinnalle cashewpähkinät. Voit paahtaa ne kevyesti paistinpannussa ennen salaattiin lisäämistä. Koristele salaatti kukilla.

Sekoita keskenään öljy ja balsamiviinietikka. Mausta kastike maun mukaan hunajalla. Valuta kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

X