Reseptit

Mansikka-jogurttihyytelö

Koristele hyytelö mansikoilla ja tarjoa jäljelle jäävä mansikkasose lisäkkeenä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 liivatelehteä
  • vettä
  • 1.5 l mansikoita
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
  • 2.5 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Puhdista ja soseuta mansikat. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi. Sekoita noin kaksi kolmasosaa mansikkasoseesta, mansikkakermavaahto ja jogurtti keskenään. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos kakku- tai hyytelövuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja tarjoa lisäkkeenä loput mansikkasoseesta. Mausta kastike maun mukaan vaniljasokerilla. Voit jatkaa kastiketta lisäämällä siihen tilkan appelsiinimehua.

X