Reseptit

Mansikka-juustosalaatti

Kesän mansikkasatoa voit hyödyntää valmistamalla ihanan raikasta salaattia. Jogurttipohjainen kastike tuo lisämakua kasviksiin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ruukullinen jääsalaattia
  • 1 kourallinen rucolaa tai vuonankaalia ja viinisuolaheinää
  • 150 g kevytbriejuustoa
  • 2-3 dl mansikoita

koristeeksi

  • basilikaa, sitruunamelissaa tai minttua

Kastike

  • 2 dl mansikoita
  • 1 ruukullinen basilikaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • sokeria, mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Huuhdo, kuivaa ja revi jääsalaatinlehdet. Levitä salaatti ja rucola tai vuonankaali ja viinisuolaheinänlehdet vadille.

Viipaloi juusto. Puhdista ja halkaise tai viipaloi mansikat. Levitä juusto ja mansikat salaattipedille. Koristele salaatti tuoreilla yrteillä.

Tee kastike. Puhdista ja soseuta mansikat. Hienonna basilika. Sekoita mansikkasose ja hienonnettu basilika jogurtin joukkoon. Mausta kastike maun mukaan sokerilla, mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Pane tarjolle kannuun tai kulhoon.

Vihje:

Salaattiin voi käyttää myös sinihomejuustoa.

X