Reseptit

Mansikka-katkarapu-briesalaatti

Mansikka-katkarapu-briesalaatti sopii kesäiseen ruokapöytään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pari kourallista pieniä salaatinlehtiä (rucolaa, vuonankaalia, viinisuolaheinää)
  • 1 l mansikoita
  • 250 g vesimelonia
  • 200 g brie-juustoa
  • 150 g katkarapuja

kastike:

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl sitruuna-avokadoöljyä
  • 3 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • sokeria
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Puhdista ja paloittele mansikat. Kuori ja paloittele vesimeloni. Paloittele brie. Sulata ja kuivaa katkaravut.

2. Levitä salaatinlehdet, mansikat, vesimeloni ja brie tarjolle. Ripottele katkaravut päälle.

3. Hienonna basilika. Sekoita basilika, öljy ja viinietikka keskenään. Mausta kastike maun mukaan suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

4. Valuta kastike salaatin joukkoon.

X